HTML

Mira Oriental Art

Dobos Krisztina Mirjam (Mira) blogja. Hastánc - orientális tánc. Életmód. Művészet. Kultúra. Idézetek.

Intimitás...

2010.07.23. 02:50 :: mira.dk

Szex a csador alatt

A világot a sokszínűség teszi érdekessé és izgalmassá. A különböző nemzetek kultúrális szokásai teljesen eltérnek egymástól, és ezek a szokások nemcsak a konyhában, de a hálószobában is megmutatkoznak....

Mindenki másképp csinálja

Körülbelül 1800 évvel ezelőtt született meg Indiában a könyv, amelyet  azóta is világszerte az erotika, a szexuális örömszerzés egyik alapművének tekintenek. Ez a Káma-Szútra, amelyből kiindulva végül minden társadalom kialakította a maga szexuális kultúráját, amely aztán az évszázadok során beivódott a különböző nemzetek szexuális magatartásába.

 

Az 1000 éves nász

A Káma-Szútra szerzője Vátszjájana, aki munkájában folyamatosan korábbi szerzők írásaira hivatkozik, tehát a szútra - amely egy-egy tudományág tömör és rendszerbe szedett összefoglalóját jelenti, természetesen a korabeli tudományosságban. Eredeti nyelve a szankszrit, de a mai változatok XIX. századi hindu tudósok angol fordításán alapulnak. Az "isteni" tudást tartalmazó iratokat, a szútrákat a vallás szent könyveihez, a Védákhoz kapcsolták. Eredét egy mitológiai hagyomány magyarázza: egy szolgáló, Nandin kileste Siva Isten és felesége, Párváti nászát, és az 1000 évig tartó szerelmeskedés szolgáltatta azokat a fantáziadús formákat, amellyekkel az ókori felfogás szerint az egyesülés gyönyöreit a lehető legváltozatosabbá lehet tenni.

Szerelmesek játéka 

Indiában a nemiség sohasem számított tabunak. Az olyan ősi tanítások, mint az indiai tantra szerint a szerelem nem más, mint módosult szexuális energia. Ahhoz, hogy valaki megértse a szerelmet, a testiség kozmikus voltát kell elfogadni és az együttlétet az érzékszerveken át kell megtapasztalni. Azaz a látás, a hallás, az ízlelés, érzékelés, és szaglás által. Igaz, az ókori indiai társadalmakban a nők alárendeltnek és jognélkülinek számítanak, a szerelmeskedés azonban a férfiakén túl az ő vágyaik kielégítését is szolgálta és szolgálja.

Japán szemérmesség

A japán lányokat már a XVII. századtól kezdve arra nevelték, hogy egyetlen céljuk a férj enegelmes szolgálata legyen. Ez a szokás anyáról leányra szállt, és a mai napig fennmaradt. Talán innen ered az a közhiedelem is, hogy az eszményi feleséget a japán nők testesítik meg. Majd a XVII. századtól elkezdtek terjedni a közfürdők és a nyilvános házak, amelyek az évek során szexmasszázsra is specializálódtak. Innen ered a japán prostitúció, amely kultúrájukban mind a mai napig megtalálható, de a japán szemérmesség azért megmaradt.

Jin és Jang a szerelemben 

A kínaiak már közel 5000 éve foglalkoznak azzal, hogyan tökéletesíthető a szerelem. Ezekre a tapasztalatokra támaszkodva szerintük a kielégítő testiség nemcsak az összeolvadás mennyei érzésének átéléséről gondoskodik, hanem az egészségről, a lelki egyensúlyról és a szellemi frissességről is.  Szerintük a minden kielégítő szex a hosszú, egészséges és boldog élet titka. A kínai kultúrában abból indulnak ki, hogy a lélek és a test egymástól elválaszthatatlan párost alkotnak. És a két terület kizárólag együtt gyógyítható. Szerintük a szerelemben a legcsodálatosabb dolog, hogy két ember önzőségükön felülkerekedve képes egymásnak energiát átadni: a jin-vonások (mint odaadás és csábítás) a nőkre, míg a jang-tulajdonságok (mint cselekvőképesség, hódítás) a férfiakra vonatkoznak.

Kulcsok a Koránból

Az arabok szerint a boldogság lehetőségeinek a titkát az egyik legősibb törvénykönyv, a Korán tartalmazza, és a közhiedelemmel ellentétben az arab-török-perzsa fiúk tisztelik a nőket, és nem adják-veszik őket (ez a "hagyomány" a Korán előtti időkre vezethető vissza). Ebben a világban a férfiak arra törekednek, hogy - bár tanult nőt akarnak feleségül venni -, a nő ne dolgozzon, inkább csak a családdal foglalkozzon. A nemiségnek náluk is fontos szerepe van. A házasságban a testi vágyak kielégítése Allah szemében szent násznak, kegyes áldozatnak számít. Mivel azonban a házasságkötésnek komoly anyagi feltételei vannak, és az esküvőig a Korán szigorú önmegtartóztatást ír elő, náluk az önkielégítés az áthidaló megoldás.

Az arab világban csak a főpap élt monogámiában. A nép egyszerű emberei boldogan vállalták a többnejűség örömeit: a férfiak annyi feleséget vettek, amennyit csak anyagi lehetőségeik megengedtek. (Sokan ma is e szerint élnek). Arra azonban vigyázniuk kell, hogy asszonyaiknak minden vágyát és kívánságát ki tudják elégíteni.

FORRÁS: http://nana.hu/index.php?apps=cikk&cikk=39095&fr=hil

 

 

komment

süti beállítások módosítása