HTML

Mira Oriental Art

Dobos Krisztina Mirjam (Mira) blogja. Hastánc - orientális tánc. Életmód. Művészet. Kultúra. Idézetek.

"Zumba-lady" tánctréning indul! (2011. szeptember)

2011.09.01. 13:29 :: mira.dk

FIGYELEM!

ÚJDONSÁG: az alábbi tanfolyamok indulnak megfelelő létszám esetén:

 

ZUMBA-LADY

 - hastánc alapokra épülő speciális fúziós afrolatin tánctréning

 

Időpont és helyszín:

- 2011. szeptember 26-án, hétfőn 19.45h: BORNEO STÚDIÓ - (3-as metró, Ecseri úti megálló)

1091 Budapest, Üllői út 149.

- 2011. szeptember 28-án, szerdán 19.15h: VIKTÓRIA TÁNCSTÚDIÓ -

(A Duna Plázával szemben) 1138 Budapest, Váci út 161. II/9., Kapucsengő: 9.

 

(Előzetes bejelentkezés szükséges! Bővebb információ: Tel: 20/9975-426, mira.dk@gmail.com)

Felszerelés: kényelmes top és nadrág, zokni vagy tornapapucs, (de ajánlott inkább sportcipő használata).

Az órák 60 percesek - melyhez folyamatosan lehet csatlakozni.

(Árak: óradíj: 1000 Ft/fő, bérlet: 3000 Ft/4 alkalom).

 

Ez nem az USA-ból származó Zumba Fitness, hanem egy speciális fúziós tánctréning, amely hastánc alapokra épül, amellett az oktatás testbarát módszerrel történik.

A zumba néven divatossá vált  mozgásforma, a cardio bellydance és az afro-latin tánctréning ötvözete. A nőies mozgás, a mozdulatok áramoltatása nem az aerobik elvein alapszik. Az összetett, fúziós, táncos mozgásforma olyan  afro-latin-karibi-indiai-arab-török zenére történő  tempós táncmozgás, amely minden izmot megmozgat. Az órákon  egyensúlyban vannak az erősítő és a nyújtó elemek, az elkülönített törzs- és csípőmunka és a végtagok használata, dinamikusan, ugyanakkor nőiesen. Ennek a táncos mozgásnak az az előnye, hogy gerinc- és ízületbarát módon az egyes testrészeket fokozatosan tudatosítva, izolált testhasználatra törekszünk.

A tánc terápiás hatása évezredek óta ismert, valamint az önmagunkhoz vezető út és nőiességünk kiteljesedésének egyik lehető legjobb eszköze. 

Zumba-lady - miért jó ez neked?

- hogy felszabadultan, elvárások nélkül figyelhess magadra, a testedre, a mozdulatok tökéletes kivitelezésére

- hogy a táncmozdulatok segíthessenek  nőiesen használni a testedet a térben és az időben és megérezhesd, mikor kell a dinamizmus és mikor a lágyság

- hogy kihasználhasd a női test adta lágy ívek esztétikumát akkor is, ha nem rendelkezel tökéletes alakkal, és ezzel együtt elfogadod, sőt jól érzed magad

- nem egy előre meghatározott koreográfia alapján, hanem vezetett improvizációval kapcsolódunk ki, egyensúlyba hozva a test-lélek-szellem egységét 

Közülük csak nagyon kevés embernek fejlett annyira a testtudata és a mozgásutánzó képessége, hogy mindent elsőre, az edzővel egyszerre mozogva, pontosan, szabályosan, azokkal az izmokkal végezzen, amelyekkel a kívánt/elvárt mozdulat pozitív hatást gyakorolhatna a szervezetére. Mindenkit ellenőrizni, korrigálni kell, hiszen  a hibás tartással végzett  ugrálás,  lépkedés, tönkreteszi az ízületeket, a gerincet. A túlsúly  és hanyag tartás ezt még súlyosbítja. 

A táncban és a sportban is központi szereppel rendelkező medence-csípő-has-comb mozdulatainak tudatosítása egyéni odafigyelést, javítást  igényel.

Miért kell javítani a hibás mozdulatokat?

A hibás ízületi pozíciókkal, nagy erővel kivitelezett ismételt mozdulatok kopásokat, sérüléseket okoznak, amik pár hónap után az edzőterem helyett az ortopédiára vezetik az embert. Az oktatói hatékonysághoz és felelősséghez hozzátartozik a javítás, ellenőrzés.

Miért fejlesztjük a testtudatot?

Az izomkontroll, a  testtudat  fokozatos fejlesztése garantálja, hogy  ne koordinálatlan ugrálás, lépkedéses utánzás legyen, hanem a szép íveken, pályákon történő esztétikus táncos mozgás.

 

Szeretettel várlak,

Dobos Krisztina Mirjam

www.mirahastanc.hu

komment

süti beállítások módosítása